woensdag, 7. februari 2007 - 9:43

Drie Franse dames aangehouden na zakkenrollerij

Sneek

Dinsdagmiddag zijn drie Franse vrouwen aangehouden nadat zij de portemonnee rolden van een 52-jarige vrouw uit Grou. De drie vrouwen van 24, 29 en 29 jaar werden door de politie staande gehouden in de Lorentzstraat.

De vrouw uit Grou was dinsdagmiddag aan het winkelen in Leeuwarden. In een winkel aan de Nieuwestad kwamen twee onbekende vrouwen dicht bij haar staan. Toen de inwoonster van Grou de winkel verliet merkte ze dat haar tas openstond en dat haar portemonnee was verdwenen. De vrouw ging samen met haar dochters opzoek naar de twee vrouwen die mogelijk haar portemonnee hadden gestolen. In een winkel aan de Nieuwestad kwam ze de Franse dames tegen en sprak hun aan. De twee vrouwen begonnen gelijk te schreeuwen en gingen er vandoor. Ondanks de hulp van omstanders konden ze de winkel uitvluchten, waarna ze er in gereedstaande auto vandoor gingen.

Een getuige noteerde het kenteken van de auto en waarschuwde de politie. Een agent, die op weg was naar huis, zag op de snelweg nabij Heerenveen de betreffende auto rijden. Hij waarschuwde zijn collega’s en op de Lorentzstraat in Sneek kreeg de bestuurster een stopteken, waarna alle inzittenden werden aangehouden.
Provincie:
Tag(s):