vrijdag, 2. november 2007 - 8:30

Drie gewonden bij woningbrand

Amsterdam

Bij een woningbrand zijn donderdagavond rond 21.30 uur drie mensen gewond geraakt. De brand brak uit in een woning op de eerste verdieping van een appartementengebouw aan de Oostelijke Handelskade en is volledig uitgebrand. De slachtoffers zijn met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

Bij de brand kwam erg veel rook vrij waardoor er enige paniek ontstond bij de mensen die zich in de bovengelegen woonlagen bevonden. De alarmcentrale van de brandweer kreeg veel telefoontjes van deze mensen. Hoewel de brand snel onder controle was, stonden de gangen van het complex vol met rook.

Verontruste bellers werd geadviseerd om niet door de gangen naar buiten te lopen, maar in de woning te blijven of eventueel een eigen balkon op te gaan. Mensen die wel onderweg naar buiten waren gegaan zijn door de brandweer opgevangen, en er is direct begonnen met ventileren van het gebouw. Dit nam nog lange tijd in beslag. Hierbij zijn alsnog mensen uit het gebouw geëvacueerd en opgevangen in een bus van het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf, die hiervoor speciaal werd ingezet.

Rond middernacht konden de bewoners terug naar hun woning. De woning op de eerste verdieping is door de brand onbewoonbaar geraakt, de bewoners zullen elders worden ondergebracht. Over de oorzaak is niets bekend.
Provincie:
Tag(s):