dinsdag, 5. juni 2007 - 10:53

Drie jaar en tbs wegens verkrachting minderjarigen

Zeist

Een inwoner van Zeist is door de rechtbank Utrecht veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en tbs met voorwaarden wegens verkrachting en aanranding van vier minderjarige jongens. De man werd vrijgesproken van ontucht met drie andere minderjarige jongens. De veroordeelde man heeft zich schuldig gemaakt aan verkrachting van en het plegen van ontucht met zeer jonge jongens. De rechtbank is van oordeel dat verdachte op grove wijze misbruik heeft gemaakt van het lichamelijke en geestelijke overwicht dat hij als verdachte op de slachtoffers had. Wel werd de Zeistenaar door de rechtbank verminderd toerekeningsvatbaar geacht.

De vrijspraak had betrekking op de aangiften van ontucht met drie minderjarige jongens, die een dag na de informatiebijeenkomst in de buurt waar verdachte woont gedaan werden. Mede omdat de zaak ook veel aandacht gekregen heeft in de media, kan de rechtbank niet uitsluiten dat de verklaringen van de drie jongens mede zijn ingegeven door wat zij over de veroordeelde man hadden gehoord. Daarom is er onvoldoende wettig bewijs voorhanden en heeft de rechtbank ook niet de overtuiging dat de man het feit heeft begaan.

Voor de overige feiten kreeg de man drie jaar gevangenisstraf en tbs met voorwaarden opgelegd. Deze voorwaarden houden onder meer in dat de man zich moet laten behandelen in een Forensisch Psychiatrische Kliniek. Ook mag hij niet alleen met kinderen in een vertrek komen of zich buiten met kinderen ophouden.
Provincie:
Tag(s):