dinsdag, 17. april 2007 - 10:17

Drie jaar oude roof opgelost

Drachten

De politie heeft een straatroof van 2004 opgelost na een bekentenis van een 24-jarige inwoonster van Drachten. De politie kwam de vrouw op het spoor na een tip.

Een 22-jarige inwoner van Drachten was op 23 januari 2004 rond 23.00 uur bij een pinautomaat aan de Oudeweg overvallen. Het slachtoffer werd door een onbekende man naar de grond getrokken en met een mes bedreigd. Een tweede verdachte probeerde met de pinpas van het slachtoffer te pinnen wat mislukte. Een derde persoon stond op de uitkijk. Het slachtoffer liep gezichtsletsel op nadat hij door een van de drie verdachten in het gezicht geschopt werd. De drie verdachten gingen er daarna vandoor. Het opsporingsprogramma Plysjepost schonk op 17 februari 2004 ook aandacht aan de zaak.

De politie hield eind maart de drie verdachten van de straatroof aan. Een 22-jarige inwoner van Drachten, een 24-jarige inwoonster van Drachten en een 29-jarige inwoner van Anjum zijn aan het politiebureau verhoord. De drie verdachten bekennen het feit te hebben voorbereid en onder invloed van drugs en drank te hebben gepleegd. Na een proces-verbaal mocht het trio het politiebureau verlaten, dit in afwachting van verderde strafvervolging. De politie meldde aan het slachtoffer dat de drie verdachten alsnog zijn aangehouden. Hij reageerde verrast op het nieuws dat de verdachten alsnog zijn aangehouden en de straatroof hebben bekend.
Provincie:
Tag(s):