woensdag, 24. januari 2007 - 10:12

Drie jongens aangehouden voor diefstal auto-emblemen

Grou

Drie jongens van 15, 15 en 18 jaar uit de gemeente Boarnsterhim zijn aangehouden op verdenking van het stelen van een groot aantal auto-emblemen in de gemeente Boarnsterhim.

In de periode van het voorjaar 2006 tot december 2006 werden in de dorpen Grou, Jirnsum, Aldeboarn en Akkrum een groot aantal emblemen van geparkeerde auto’s weggenomen. Na uitgebreid onderzoek kon de politie in tweede week van januari drie verdachten van 15, 15 en 18 jaar aanhouden.

Tijdens het verhoor bekenden de jongens dat zij opereerden in wisselende samenstelling en dat ze vooral in de avonduren op pad gingen om emblemen van auto’s weg te nemen. De emblemen werden verwijderd met behulp van een schroevendraaier, waardoor in veel gevallen lakschade aan de auto ontstond.

In een woning van één van de verdachten werden 61 emblemen van verschillende automerken aangetroffen Alle emblemen zijn in beslaggenomen. Tien gedupeerde autobezitters hebben reeds aangifte gedaan. Mogelijk dat zich nu nog meer benadeelden melden bij de politie.

Na verhoor en een proces-verbaal mochten de drie het politiebureau verlaten, dit in afwachting van verdere strafvervolging. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):