zaterdag, 29. december 2007 - 17:08

Drie jongeren met auto tegen boom na roekeloos rijgedrag

Gilze

Vrijdagmiddag rond 16.30 uur is een auto met drie inzittenden op de Herderweg met hoge snelheid tegen een boom aan geslipt. Hierbij raakten alledrie de inzittenden gewond.

De passagier op de achterbank kon pas na anderhalf uur door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. De trauma-arts, die met de traumahelikopter ter plaatse was gebracht, kon ter plaatse eerste medische hulp verlenen.

Om de 19-jarige bestuurder uit Gilze Rijen veilig uit de auto te krijgen heeft de brandweer het dak eerst verwijderd. Het slachtoffer is met een bekkenfractuur naar het St. Elisabethziekenhuis vervoerd en is daar direct geopereerd. De twee 18-jarige inzittenden uit Gilze Rijen werden met botbreuken naar hetzelfde ziekenhuis overgebracht.

Verkeersongevalspecialisten van de politie kwamen ter plaatse om een onderzoek in te stellen naar de aard en toedracht van het ongeval. Volgens getuigen zou de auto aan het crossen zijn geweest en met hoge snelheid in de slip zijn geraakt, waarna het met de linkerflank tegen een boom aan de rechterkant van de weg tot stilstand kwam. De auto raakte total-loss. De politie heeft vanwege het roekeloze rijgedrag het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):