zondag, 30. december 2007 - 17:20

Drie mannen aangehouden na brandstichting

s-Gravenpolder

Drie mannen, twee van 19 en één van 22 jaar oud en afkomstig uit 's-Gravenpolder, Rilland en Vlissingen, zijn zondagochtend aangehouden in hun woning ('s-Gravenpolder) en op het politiebureau in Goes.Zij hebben daar verklaringen moeten afleggen over een brand die zaterdagavond rond 19.44 uur is ontstaan op het Klimopplein in 's-Gravenpolder.

Getuigen hadden rond dat tijdstip bij 112 gemeld dat er brand was tussen de supermarkt en de sporthal in. Ook werden er verschillende getuigen gehoord die namen noemden van mogelijke betrokkenen. De politie heeft onderzoek gedaan en de drie betrokkenen vanmorgen aangehouden. Zij verklaarden alle drie dat zij vuurwerk naar vuilniszakken hadden gegooid. Hierdoor waren de zakken gaan smeulen en even later kwamen de vlammen tot onder de luifel van de sporthal.

Medewerkers van de brandweer verklaarden dat, als er tien minuten later gebeld was, dan had het vuur al onder het dak van de sporthal gezeten. Naar aanleiding van de getuigenverklaringen is contact gezocht met de officier van justitie. Hij gaf toestemming voor het aanhouden van de verdachten. Aan de buitenzijde van de supermarkt is brandschade ontstaan, binnen in de supermakrt is ook rookschade ontstaan. De technische recherche van de Zeeuwse politie heeft sporenonderzoek gedaan. Ook aan de buitenzijde van de sporthal is schade ontstaan.

De ontstane schade zal op de verdachten worden verhaald. De drie mannen zitten nu nog vast en worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Nog meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):