maandag, 10. december 2007 - 12:49

Drie mannen aangehouden na langdurige achtervolging

Den Haag

Twee Hagenaars (20 jaar) en een man uit Leidschendam-Voorburg (21 jaar) zijn zondag in Den Haag aangehouden, na een lange achtervolging. Politieagenten in een onherkenbaar voertuig zagen rond 11.45 uur op de Vreeswijkstraat een auto met hoge snelheid rijden.

Deze agenten kregen ondersteuning van een herkenbaar voertuig, dat de verdachte auto een stopteken gaf. De bestuurder gaf geen gevolg aan het stopteken en reed met snelheden van 60 tot 100 km/u binnen de bebouwde kom door verschillende straten in de regio. Bij de Laan van Wateringseveld reed het voertuig de Wippolderlaan in Wateringen op. Hier sloeg hij rechtsaf de afrit van de A4 op in de richting van Delft. Met het opvallende politievoertuig nog steeds achter zich voerde de bestuurder zijn snelheid op tot 170 km/u. In de bocht aan het einde van de A4 keerde de bestuurder het voertuig en vervolgde hij zijn weg verder tegen de rijrichting van de A4 in.

Diverse tegemoetkomende politievoertuigen, met optische- en geluidssignalen, werden door de bestuurder maar net ontweken. Bij de afrit in de richting van Den Hoorn/De Lier leek een einde te komen aan de achtervolging. De bestuurder reed in de sloot, maar de drie inzittenden gaven niet op. Zij probeerden te voet verder te vluchten. Na nog een kleine achtervolging werden alle verdachten door de politie aangehouden. Waarom de drie mannen vluchtten, is nog onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):