zondag, 4. februari 2007 - 23:21

Drie mannen vast na vondst 7,5 kilo hennep

Breda

Het Joint Hit Team van de politie was zaterdagavond getuige van een drugsdeal. Men zag een man op de Haagweg een pand verlaten, met een grote tas. De manier waarop de man zich gedroeg deed vermoeden dat er iets niet in de haak was. De man stapte in een auto en werd aan de Emmastraat gecontroleerd. Toen de politie de auto wilde controleren ging de man ervandoor. Hij kon in de kraag worden gevat. De 26-jarige man uit Frankrijk is aangehouden. In de achterbak van zijn auto is 7.5 kilo softdrugs aangetroffen.

Hierna werd in overleg met de Officier van Justitie besloten het pand aan de Haagweg, dat de man verlaten had, te doorzoeken. Hier werd een drogerij en nog een aantal kilo’s softdrugs aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen en de drogerij is geruimd. Ook werden aan de Haagweg twee aangrenzende panden doorzocht. In een van de panden is een doorgeladen vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Bij de zoekingen is een 61-jarige man uit Breda aangehouden.

Gezien de omstandigheden werden ook nog twee andere panden die verband houden met de verdachten doorzocht. In een loods aan de Sparrenweg is een professionele hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij, met zo’n 500 planten en bijbehorende apparatuur is geruimd.

Een pand aan de Hazelaarstraat werd door het Arrestatieteam doorzocht, omdat het vermoeden bestond dat hier een vuurwapen aanwezig was. Er werd ook inderdaad een vuurwapen aangetroffen. Ook is een behoorlijk geldbedrag en een hoeveelheid weed aangetroffen. Bij deze zoeking is de 46-jarige eigenaar van de woning, de panden aan de Haagweg en aan de Sparrenweg aangehouden.

De drie verdachten zijn in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):