woensdag, 14. maart 2007 - 20:46

Drie nieuwe trouwlocaties in gemeente

Groningen

B en W stellen de gemeenteraad voor om het aantal trouwlocaties in de gemeente Groningen verder uit te breiden. Het college wil dat bruidsparen binnenkort ook terecht kunnen in het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en de Euroborg voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Met deze bijzondere trouwlocaties creëert de gemeente nog meer ruimte voor de persoonlijke wensen van aanstaande bruidsparen.

Naar verwachting zal het landelijk bekende Groninger Museum ook veel aanstaande bruidsparen van buiten de stad trekken. Het gebouw is vrolijk, kleurrijk en het bruist van energie en kunst. Ook biedt het Groninger Museum vele verschillende atmosferen en mogelijkheden voor de bruiloft.

Een andere nieuwe plek waar paren in het huwelijksbootje kunnen stappen vormt het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Het is het oudste woonhuis van Groningen. In de historische omgeving van het gerestaureerde Scheepvaartmuseum kunnen bruidsparen en gasten zich in een andere tijd wanen.

De Euroborg vervangt het gesloopte Oosterparkstadion als trouwlocatie. De gemeente denkt dat deze locatie over mogelijkheden beschikt die ook niet-voetballiefhebbers aantrekken.

De gemeente Groningen telt momenteel al zeven andere plekken waar mensen in de echt kunnen worden verbonden. Dat zijn het Stadhuis, de Aa-kerk, de Stefanuskerk in Noorddijk, de Martinikerk, de Coendersborg, de koftjalk ‘Voorwaarts Voorwaarts’ en wijkservicecentrum Hoogkerk.
Provincie:
Tag(s):