vrijdag, 6. april 2007 - 20:15

Drie pogingen tot verkrachting centrum Nijmegen

Nijmegen

In de periode van 28 maart tot 1 april 2007 werd drie keer aangifte gedaan van poging tot verkrachting rond het centrum van Nijmegen. Het is momenteel nog niet duidelijk of tussen deze drie zaken enig verband is.Om de dader of daders van deze pogingen tot verkrachting zo snel mogelijk op te sporen en te voorkomen dat nog meer slachtoffers vallen vraagt de politie uw medewerking.

De eerste poging tot verkrachting vond plaats in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 maart. Een 24-jarige vrouw loopt die nacht rond 04.00 uur vanuit het centrum van Nijmegen naar huis. Zij loopt via de Berg en Dalseweg naar de Claas Noorduynstraat. Op het moment dat zij daar een woning wil binnengaan staat er plotseling een onbekende man naast haar. Hij duwt haar in een hoek van het portiek en probeert haar te verkrachten.

De vrouw verzet zich hevig en begint de man te schoppen. Daarop stopt de man zijn poging en verdwijnt in de richting van het Mariaplein.

Een dag later, in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 maart, zo rond 00.30 uur, fietst een 21-jarige vrouw vanaf het Keizer Karelplein over de Graafseweg. Bij een bushalte dicht bij de Wolfskuilseweg staat een jonge man. Hij spreekt de vrouw aan. Wanneer de vrouw afstapt pakt hij haar beet en sleurt haar vervolgens naar de trap die leidt naar het Florapark.

In het park probeert hij haar te verkrachten nadat hij haar gedeeltelijk had uitgekleed. Hij dreigt haar met een mes te steken als ze gaat gillen. Gelukkig komt een man voorbij die zijn hond aan het uitlaten is. Hij komt op het gegil af en probeert de dader vast te houden. Die ziet echter toch kans om weg te komen.

Het is twee dagen later, in de nacht van zaterdag 31 maart op zondag 1 april, als een 27-jarige vrouw hetzelfde overkomt. Zij loop vanaf het station naar haar woning in de Prof. v.d. Heijdenstraat. Onderweg komt ze een jongeman tegen die schijnbaar erg dronken is en slingerend over straat loopt. Deze jongeman spreekt haar aan maar ze negeert hem. Als ze bij de woning is en de toegangsdeur naar de flat opent blijkt de jongen ineens niet dronken meer en duwt haar opeens naar binnen.

Hij dwingt haar naar de kelderboxen te gaan en probeert haar daar te verkrachten. Ook dreigt hij haar dood te steken. Gelukkig had haar vriend haar aan zien komen en hij maakt zich zorgen als ze lang weg blijft. Hij loopt naar beneden en betrapt in de kelder de verkrachter.

Herkent u iemand op basis van één van de compositietekeningen.Heeft u op genoemde dagen / tijdstippen iets gezien dat met deze pogingen tot verkrachting te maken kan hebben?
Heeft u anderszins informatie die kan bijdragen tot de oplossing van deze zaak?

Heeft u informatie, bel dan de Politie in Nijmegen, telefoonnummer 0900-8844. Wilt u anoniem reageren, dan kan dat via Meld Misdaad Anonoiem, telefoonnummer 0800-7000
Provincie:
Tag(s):