donderdag, 8. maart 2007 - 21:32

'Droge' horeca in Zwolle tot 05.00 uur geopend

Zwolle

De snackbars, cafetaria’s en shoarmarestaurants, ook wel droge horeca genoemd, mogen in de binnenstad van Zwolle hun sluitingsuur tot 05.00 uur behouden. Dit heeft de gemeente besloten na een voorstel van de klankbordgroep die de proef met de sluitingsuren heeft geëvalueerd.

De horecagelegenheden mochten officieel tot 04.00 uur geopend zijn, terwijl de cafés in de binnenstad om 05.00 uur dicht gingen. Bij wijze van proef zijn destijds ook de sluitingstijden van de eetgelegenheden verruimd tot 05.00 uur. Voorwaarde was wel dat zij net als de reguliere horeca vanaf 03.00 uur een portier in dienst hebben.

Hoewel er zich overlast voordoet in de omgeving van snackbars en shoarmarestaurants, is uit de evaluatie gebleken dat de verruimde sluitingstijden geen directe relatie hebben met deze overlast. Wel is het voorstel gedaan dat als er sprake is van overlast, de sluitingstijden tijdelijk in te perken. Bij de aanpak van overlast speelt het VOS (Veiligheid Op Straat)-project een rol, dit blijkt onder andere uit de portiersverplichting.
Provincie:
Tag(s):