zondag, 9. december 2007 - 14:39

Dronken bestuurder rijdt door na aanrijding

Alkmaar

Rond middernacht in de nacht van zaterdag 8 december op zondag 9 december vond er op de kruising Kennemerstraatweg-Heilooer Tolweg in Alkmaar een aanrijding met letsel plaats waarbij twee personenauto's waren betrokken, waarvan er één na de botsing doorreed. De verkeerslichtinstallatie werkte niet en werd op het moment van de botsing gerepareerd.

De aanrijding ontstond toen een 37-jarige man uit Venhuizen kwam vanaf de Kennemerstraatweg en bij de kruising geen voorrang verleende aan een voor hem van links, uit de richting van verkeersplein Kooimeer, komende personenauto bestuurd door een 49-jarige man uit Alkmaar. De auto van de man uit Venhuizen werd aan de linkerzijde vol geraakt door de andere auto. Hij raakte gewond aan zijn buik en had glassplinters in zijn gezicht.

Hij moest uit de auto geholpen worden en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij ter observatie werd opgenomen. De andere auto reed na de aanrijding door. Agenten gingen op zoek naar de doorrijder en troffen de zwaar beschadigde auto kort na de aanrijding verlaten aan op de Beatrixlaan.

Ze gingen vervolgens naar het huis van de tenaamgestelde die een uur later met een taxi arriveerde en kon worden aangehouden. Hij blies aan het bureau 650 ug/l en zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):