donderdag, 29. maart 2007 - 14:33

Dronken man neemt een duik, met zijn auto

Zaamslag - Omstreeks 02.47 uur vannacht werd een eenzijdig ongeval geconstateerd door agenten van de Zeeuwse politie. Er was, op de Zaamslagsedijk, een bestelauto in de sloot gereden.Bij het voertuig troffen de agenten geen bestuurder aan. Enige tijd later zagen collega’s van de dienstdoende agenten een man lopen in Zaamslag, ter hoogte van de Brouwerijstraat.

De agenten stopten en vroegen de man wat hij daar deed. De man verklaarde op weg te zijn naar zijn woning. Na een kort gesprekje met de man werd duidelijk dat de man bij hetzelfde bedrijf werkte waarvan de naam op de bestelauto stond die eerder bij het ongeval betrokken was.

Omdat de agenten vermoedden dat deze man wel eens de bestuurder van het voertuig kon zijn hebben zij de man verzocht mee te rijden naar de plaats van het ongeluk. Daar aangekomen werd gepast of de sleutels van de man op het contact van de auto pasten. En… ja hoor, toen kwam de aap uit de mouw, de man was naar een cafe geweest en had daar de nodige drankjes tot zich genomen. Hierop was hij in zijn auto gestapt en had het ongeluk gehad.

Hij mankeerde zelf, op een licht hoofdwondje na, niets. De man betrof een 31-jarige inwoner van de gemeente Terneuzen. Hij had bijna vier keer zoveel gedronken dan is toegestaan en derhalve werd zijn rijbewijs ingenomen. Tegen hem was al drie keer eerder proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed.
Provincie:
Tag(s):