dinsdag, 1. mei 2007 - 14:49

Dronken man rijdt op vriend in

Amsterdam

Een 20-jarige man zonder rijbewijs heeft maandagavond 30 april rond halfzeven een aanrijding veroorzaakt op de Distelweg in Amsterdam-Noord. De man verkeerde bovendien onder invloed van alcohol. Van hem is een bloedproef afgenomen om de hoeveelheid alcohol in zijn bloed vast te stellen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

De auto is meerdere malen over de kop geslagen op een braakliggend terrein. Het voertuig was uit de bocht gevlogen en door een metalen hek op een braakliggend terrein terechtgekomen. Ter plaatse gekomen agenten troffen naast de auto twee lichtgewonde mannen aan. Beide mannen verklaarden in eerste instantie dat een onbekende man de auto had bestuurd, maar na de aanrijding was verdwenen.

Beide mannen werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is van één van hen bloed afgenomen om het alcoholgebruik vast te stellen. De andere man weigerde zijn medewerking aan een bloedafname. Later in het verhoor van de twee mannen hebben zij verklaard dat toch één van hen de auto bestuurde.

Van deze verdachte was al bloed afgenomen. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs en verklaarde even met de auto van een vriend te hebben gereden. In een flauwe bocht op de Distelweg raakte de man de macht over het stuur kwijt en kwam via het trottoir op het braakliggend terrein terecht.
Provincie:
Tag(s):