donderdag, 22. maart 2007 - 9:57

Dronken passagier maakt de verkeerde keuze

Sneek

De politie heeft donderdagochtend vroeg op de Stadsrondweg-Zuid een 21-jarige automobilist uit Sneek aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van een ongeval en het rijden onder invloed. De bestuurder had met zijn auto op de Bacchante een paaltje geraakt en was vervolgens doorgereden.

Na overleg met de bestuurder werd besloten dat zijn 20-jarige passagier uit Sneek bij de auto zou blijven wachten op een bergingsbedrijf. De agenten gingen met de bestuurder naar de plaats van het ongeval en vervolgens naar zijn woning om het rijbewijs op te halen. Op de Lemmerweg-Oost zagen ze echter de beschadigde auto rijden.

De 20-jarige passagier verklaarde dat hij niet wilde wachten op een bergingsbedrijf en met de beschadigde auto was gaan rijden. Ook hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De 21-jarige Sneker blies 590 ug/l. Goed voor een rijverbod van zes uur en tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. De 20-jarige Sneker blies 325 ug/l. Goed voor een rijverbod van twee uur. Daarnaast kregen beide mannen een proces-verbaal.
Provincie:
Tag(s):