donderdag, 29. maart 2007 - 13:08

Dronken Schot mishandelt piloot op Schiphol

Schiphol

Woensdagavond heeft de Koninklijke Marechaussee op de luchthaven Schiphol een dronken passagier aangehouden. De 39-jarige Schot viel de gezagvoerder van een toestel met bestemming Aberdeen aan nadat deze weigerde de dronken passagier mee te nemen. De officier van justitie legde hem een boete op van 1500,00 euro.

Het toestel stond aan de pier gereed voor vertrek. De passagiers stonden in de rij voor de ticketcontrole om het vliegtuig in te stappen.

Omdat de Schot zichtbaar te veel alcohol had gedronken werd de gezagvoerder van het toestel gewaarschuwd. Nadat alle passagiers waren ingecheckt deelde de gezagvoerder de man mee dat hij niet mee mocht op de vlucht omdat hij te dronken was. Hierop viel de passagier de captain aan en mishandelde hem. Hij gooide zijn handbagage naar de gezagvoerder en sloeg hem. Toegesnelde security medewerkers van de luchthaven overmeesterde de man en droegen hem over aan de Koninklijke Marechaussee. De verdachte werd ingesloten.

De Officier van Justitie van het parket Haarlem deed de verdachte een schikkingsvoorstel van 1500 euro. Na het voldoen van de boete werd de man vanmorgen in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):