donderdag, 8. februari 2007 - 22:15

Drugsdealer gaat agent met broodmes te lijf

Nijverdal

Een 23-jarige man uit Nijverdal, die handelde in drugs, heeft geprobeerd zijn arrestatie te voorkomen door een agent te bedreigen met een broodmes. Een tweede agent liep bij de aanhouding een gebroken pink op. De aanhouding vond op 29 januari plaats, zo maakte de politie Twente vandaag bekend.

Naar aanleiding van o.a. klachten uit de buurt werd in december 2006 een onderzoek gestart naar het reilen en zeilen van de 23-jarige bewoner aan de Reviusstraat. Het vermoeden bestond dat deze bewoner dealde in softdrugs vanuit zijn woning en dat meerdere jeugdige inwoners van Nijverdal van hem de softdrugs betrokken.

In eerste instantie werden een viertal jongens, van 17 en 18 jaar, uit Nijverdal aangehouden op het moment dat ze de woning van de verdachte verlieten met softdrugs die ze hadden gekocht. Hierna gingen de agenten, die in burger waren, over tot de inval waarbij de 23-jarige werd aangehouden. Toen de politiemensen hem vertelden waarvoor hij werd aangehouden en waarvan hij werd verdacht, greep hij een groot broodmes en wilde daarmee een van de politiemensen te lijf. Met de nodige moeite kon deze met behulp van de drie collega’s, die ook ter plaatse waren, voorkomen dat hij werd gestoken. Bij de worsteling die daarbij ontstond brak een andere politieman een kootje van zijn rechterpink.

De man kon uiteindelijk overmeesterd worden. Hij zit nog steeds vast.
Provincie:
Tag(s):