maandag, 29. januari 2007 - 23:33

Drugsonderzoek leidt tot 22 aanhoudingen

Hengelo

In de tweede en derde week van januari heeft een team van de politie Twente in Hengelo in totaal 22 mensen aangehouden die van enige betrokkenheid worden verdacht bij een aan drugs gerelateerd onderzoek. Dit heeft de Politie Twente vandaag bekend gemaakt.

Vijf van de verdachten, vier Hengeloërs van 18, 20, 23 en 35 jaar en een Hengelose van 20 jaar, zitten nog vast. Zij worden als hoofdverdachten gezien. De andere 17 aangehouden verdachten zijn allemaal als gebruikers dan wel afnemers gehoord.

Het onderzoeksteam constateerde dat de 35-jarige hoofdverdachte zich bezig hield met de handel in cocaïne. Naar aanleiding van informatie die de politie hierover ontving, werd in oktober 2006 met het onderzoek gestart. Duidelijk werd dat de groep meestal zijn werkzaamheden verrichtte in en vanuit de wijk “De Hengelose Es� in Hengelo. Bij vele buurtbewoners veroorzaakte dit de nodige onrust.

Op 5 januari jl. werden de eerste aanhoudingen verricht. Bij diverse huiszoekingen zijn meerdere goederen in beslag genomen die met de handel in drugs, waaronder een hoeveelheid cocaïne, in verband kunnen worden gebracht.

De vijf hoofdverdachten zitten nog vast en zullen zich voor de rechtbank moeten verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):