dinsdag, 29. mei 2007 - 12:50

Druk bezocht hulpverlenings evenement Wouwse Plantage

Wouwse Plantage

Achter het stuur kruipen van een heuse E-One crashtender van de Vliegbasis Woensdrecht, een kijkje nemen bij een van de vele demonstraties, een klein rondje rijden op een “Segway� van de Belgische politie of gewoon pardoes een bekende tv-acteur tegen het lijf lopen. Het waren gisteren de ingrediënten van het Internationale Hulpverleningsevenement in de Wouwse Plantage.

Vooral de kinderen konden rekenen op flink vermaak op het terrein van het Landgoed Wouwse Plantage. Max (6) had het helemaal naar zijn zin in de enorme gele brandweerwagen van de vliegbasis Woensdrecht, die normaliter daar ingezet kan worden bij het bestrijden van grote vliegtuigbranden. Terwijl vader en moeder door het portier toekijken, waant de kleine man zich even als bestuurder van de crashtender.

Ook de demonstraties trokken zoals gebruikelijk veel bekijks en al helemaal als er bekende acteurs meedoen. Zoals Dokter Luc Gijsbrechts uit de populaire TV-serie SPOED.

Ook waren er een aantal museumstukken te zien zoals een oude stoomspuit. Het fraaie kolengestookte en nog werkende bluswerktuig werd ook aan het publiek gedemonstreerd.
Provincie:
Tag(s):