zondag, 30. december 2007 - 11:25

Druk weekend voor brandweer Enkhuizen

Enkhuizen

Op zaterdag 29 en zondag 30 december is de Enkhuizer brandweer tot nu toe vijf keer gealarmeerd voor het verlenen van hulp of het blussen van brand. Alle keren bleek het gelukkig mee te vallen.

De eerste melding was zaterdag om 07.47 uur voor het duikteam, een waterongeval op de Westfrisiaweg nabij Zwaagdijk. Deze melding werd echter binnen een paar minuten ingetrokken, alle personen waren al uit een te water geraakt voertuig.

Enkele uren later gingen de alarmontvanger van de dienstdoende blusploeg even voor 12.00 uur af voor een automatisch brandalarm bij Enza Zaden aan de Haling. Ter plaatse bleek het echter een loze melding te zijn.

Na een rustige zaterdagmiddag gingen de alarmontvangers om 19.29 uur opnieuw af, deze derde keer ging het om een schoorsteenbrand aan de Berkenlaan. Met een tankautospuit en de hoogwerker is men ter plaatse gegaan waarna het rookkanaal is geveegd. Het bleek te gaan om een kleine brand en was snel onder controle.

Op zondag 30 december was de eerste melding om 00.21 uur een containerbrand op het 'Albert-Heijn-plein' aan de Molenweg. Een kledingcontainer stond hier door, vermoedelijk, vuurwerk flink in brand. Een buurtbewoner had de brand samen met medewerkers van een particulier beveiligingsbedrijf grotendeels weten te blussen, de brandweer maakte het karweitje af.

Om 08.54 uur mochten de brandweerlieden opnieuw uitrukken voor een containerbrand, ditmaal aan de Buijskesweg. Een afvalcontainer van een kinderdagverblijf was hier zeer waarschijnlijk ook door vuurwerk in brand geraakt. Met een straal hoge hoge druk was ook dit laatste brandje snel onder controle.
Provincie:
Tag(s):