dinsdag, 27. maart 2007 - 22:18

DSM investeert in fabriek in India

Heerlen

Chemieconcern DSM gaat investeren in een fabriek in India. Dat heeft het Limburgse concern dinsdag bekendgemaakt.De onderneming gaat investeren in een nieuwe fabriek in India voor de productie van compounds van technische kunststoffen. De fabriek zal worden gebouwd in de industriële zone Ranjangaon MIDC, ongeveer 60 km van Pune. De fabriek zal materialen produceren die worden gebruikt voor de fabricage van vormdelen voor de automobielindustrie, de elektrotechnische en elektronica-industrie, de consumentenmarkt en de industriële markt.

India is een van de snelst groeiende economieën in de wereld en speelt daarom een belangrijke rol binnen de Vision 2010-strategie van DSM. Een van de drie speerpunten van deze strategie is namelijk uitbreiding in opkomende economieën. DSM is sinds 1998 rechtstreeks actief in India met de verkoop en productie van technische kunststoffen. Daarbij worden groeicijfers gerealiseerd die consequent ruim boven de marktgroei liggen. DSM is in India marktleider met producten op basis van Akulon® PA6, Arnite® PBT en PET, Stanyl® en Arnitel®. Met de bouw van de nieuwe fabriek onderstreept DSM zijn betrokkenheid bij de Indiase markt op de lange termijn. De fabriek zal leiden tot een verdere verhoging van de service aan klanten en zal afnemers in India een betere toegang geven tot DSM's wereldwijde technologische basis.

Met deze fabriek zal DSM de komende jaren kunnen voorzien in de groeiende vraag vanuit de Indiase markt. Bovendien wordt in het ontwerp van de fabriek rekening gehouden met de mogelijkheid van verdere capaciteitsuitbreidingen in de toekomst.
Provincie:
Tag(s):