donderdag, 15. november 2007 - 14:28

Duiker Urker viskotter verdronken bij reparatie op zee

Urk

Donderdagochtend is een duiker op zee overleden toen hij een vastgelopen scheepsschroef onder water probeerde vrij te krijgen van visnetten. Dit maakt een woordvoerder van het Kustwachtcentrum in Den Helder bekend.

Rond 09.45 uur meldde de Urker viskotter UK133 dat ze een probleem hadden met een duiker. Deze duiker was te water gegaan om een net uit de schroef te halen van de kotter. Na een aantal minuten werd de man buiten bewustzijn aan dek gehaald. Nadat het schip was doorverbonden met een arts van de Radio medische Dienst, is door het Kustwachtcentrum een helikopter van de Koninklijke Marine gealarmeerd.

Ook een fregat van de Koninklijke Marine, Hr. Ms. van Galen, die op ongeveer 50 zeemijl afstand van de viskotter voer, is die kant op gedirigeerd. De plaats van het ongeluk lag op ongeveer 150 kilometer ten noordwesten van Den Helder. Om 10.50 uur heeft de helikopter een arts en een redder afgezet op het vissersschip. Reanimatie mocht echter niet meer baten de duiker bleek reeds overleden.
Provincie:
Tag(s):