woensdag, 3. januari 2007 - 13:37

Duitse circusleden mishandelen collega's van Royal

Dordrecht

Gisteravond zijn twee medewerkers van circus Belly-Wien, dat momenteel voorstellingen geeft in Almere-Buiten, gearresteerd toen zij de voorstelling van Circus Royal in Dordrecht kwamen bekijken. De directie van Belly-Wien en een aantal medewerkers hebben diverse personeelsleden van Circus Royal aangevallen. Aanleiding voor de aanval was een onbenullig meningsverschil over zitplaatsen.

De 10 gasten van het Duitse circus kregen vrijkaarten om de avondvoorstelling bij te wonen. Zij wilden echter dichter bij de piste zitten waarop zij ergens anders plaats namen. Toen een medewerkster van Circus Royal hen verzocht om terug te keren naar hun toegewezen zitplaatsen ontstond onenigheid.

Na de voorstelling escaleerde het meningsverschil waarop de mensen van Belly-Wien twee minderjarige meisjes sloegen. Twee medewerkers van circus Belly-Wien begonnen na een woorenwisseling met Ryal medewerkers om zich heen te slaan. Hierbij raakte de Dordtse spreekstalmeester zodanig gewond dat het nog onzeker is of hij vandaag kan werken.

Na komst van de politie werden twee mensen gearresteerd en meegevoerd naar het hoofdbureau van de politie in Dordrecht. De directie van Circus Royal overweegt gerechtelijke stappen
te ondernemen tegen de directie van het Duitse circus.
Provincie:
Tag(s):