dinsdag, 3. april 2007 - 13:32

Duitse piloot mogelijk verdwaald

Roermond

De 76-jarige Duitse piloot, die maandagavond met zijn sportvliegtuig in Roermond neerstortte, was mogelijk verdwaald. De man was vermoedelijk niet aan het stuntvliegen, zo concludeert de Dienst Luchtvaartpolitie op basis van een eerste onderzoek. Het onderzoek richt zich nu op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van de man uit Mönchengladbach. De Duitser kwam om het leven toen zijn toestel neerstortte op een grasveld aan de Lovianostraat in de Roermondse wijk ’t Veld.

Het vliegtuig was opgestegen vanuit Grefrath in Duitsland en zou een 1,5 durende vlucht maken. Kort voordat het vliegtuigje neerstortte, rond 18.30 uur, had de man via de boordradio contact gezocht bij een havendienst voor plaatsbepaling. Getuigen zagen dat het toestel enkele loopings maakte en daarbij een boom raakte middenin de woonwijk. Vervolgens kwam het vliegtuigje neer tegen een hek van een woning op een grasveldje

De Unit Luchtvaart Toezicht van de DLVP zal een technisch onderzoek verrichten aan het toestel, getuigen verhoren die het ongeval zagen gebeuren en een bezoek brengen aan het vliegveld van vertrek in Grefrath. Uit dit onderzoek zal ook naar voren komen of de Duitse piloot in het bezit was van een geldig vliegbrevet. Woensdag zal sectie op het lichaam van de piloot worden verricht.
Provincie:
Tag(s):