donderdag, 5. april 2007 - 12:36

Duitse vrouw zeker verdronken

Sneek

Uit onderzoek van de politie is vast komen te staan dat de 57-jarige Duitse vrouw die afgelopen zondagmiddag dood werd aangetroffen in het water aan de Selfhelpweg, zeer waarschijnlijk door verdrinking om het leven is gekomen.

Het onderzoek van de politie gaat echter nog wel door omdat niet bekend is hoe zij in het water terecht is gekomen. Uit getuigenverklaringen blijkt dat het slachtoffer en de later aangehouden 59-jarige verdachte in de nacht van zaterdag op zondag, ruzie met elkaar hebben gehad. De politie is voor het onderzoek nog op zoek naar meer getuigen.

Zo zijn er in de nacht van zaterdag op zondag mogelijk fietsers en voetgangers op de Selfhelpweg richting Aquanaut gelopen en gefietst die mogelijk iets gehoord of gezien kunnen hebben van de ruzie. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie. Daarnaast is de politie op zoek naar een zwart tasje van het slachtoffer. Dinsdag is een duikploeg van de marine in het water tevergeefs op zoek geweest naar deze tas. Het zoeken naar deze tas, een zwart damestasje dat ook als rugzakje gebruikt kan worden, gaat door met name in de omgeving van de jachthaven.

De man die is aangehouden in verband met deze zaak, wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij verklaart niet te weten hoe de vrouw in het water terecht is gekomen.

Lees ook Duitser aangehouden na vondst dode vrouw
Provincie:
Tag(s):