maandag, 5. november 2007 - 16:54

Duitser aangehouden in zedenzaak

Een 26-jarige man uit het Duitse Golenkamp is, zoals vandaag door de politie is bekendgemaakt, op 30 oktober jl. aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht ten opzichte van meerdere meisjes openbare schennis te hebben gepleegd.

Op 7 september jl. deed een 16-jarige meisje uit Wierden aangifte van het feit dat zij, fietsend op de Woestendijk in haar woonplaats, was geconfronteerd met een schennispleger. De man was in zijn auto naast haar komen rijden en had haar naar de weg gevraagd. Terwijl hij dit vroeg zat hij met zijn geslachtsdeel uit zijn broek en was zichzelf aan het bevredigen.

De 16-jarige was doorgefietst en maakte melding van het incident bij de politie. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding hiervan werd contact gezocht met een 26-jarige man uit het Duitse Golenkamp. Deze meldde zich op dinsdag 30 oktober jl. op het politiebureau in Wierden waar hij werd aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering is gesteld.

Hij wordt ervan verdacht ten opzichte van meerdere meisjes, vanaf de zomer van 2006, openbare schennis, pogingen daartoe en pogingen tot ontucht te hebben gepleegd. De meisjes werden aangesproken met een smoes en de 26-jarige toonde daarbij geregeld zijn geslachtsdeel.

De verdachte is ondertussen bij justitie voorgeleid en in bewaring gesteld. De politie is op zoek naar mogelijke slachtoffers van de man. Hij reed veelal in Noordwest en Noordoost Twente rond in een donkerkleurige stationcar met een Duits kenteken.

Meisjes die menen ook slachtoffer te zijn geweest van deze man, worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Jeugd- en Zedenzaken van de Politie Twente op het bureau in Almelo, te bereiken via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):