vrijdag, 18. mei 2007 - 10:22

Duizend Nederlandse toppers op Gymnaestrada

Eindhoven

Het gezelligste gymnastiek-, turn- en dansevenement van Nederland komt eraan: de Nederlandse Gymnaestrada. De Nederlandse Gymnaestrada wordt gehouden tijdens het Pinksterweekend in en rondom het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Met één kaartje heeft het publiek het hele weekend toegang tot alle trainingen en optredens.

De Gymnaestrada vindt eenmaal in de vier jaar plaats, steeds in het jaar voor de Olympische Zomerspelen. De Olympische Spelen zijn volgend jaar in Beijing China, de Wereld Gymnaestrada dit jaar in het Oostenrijkse Dornbirn. Het Internationaal Olympische Comité (IOC) is dan ook extra verheugd over het feit dat de volgende Wereld Gymnaestrada in Lausanne plaatsvindt. Het IOC heeft daar haar hoofdkwartier. Dat is in 2011, maar eerst maakt de gymnastiekwereld zich op voor de Wereld Gymnaestrada van dit jaar.

Voor de Nederlandse Gymnaestrada is gekozen voor Eindhoven, op 26 en 27 mei. Topsporter, recreatiesporter, jong, oud, jazzdanser, turner, acrogymnast; je komt ze allemaal tegen. Het unieke van het Gymnaestrada-concept is dat er geen wedstrijdelement in het evenement zit. De Olympische gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen, staat hier nog echt centraal.

Meer dan 20.000 deelnemers afkomstig uit alle werelddelen reizen in juli naar Oostenrijk. De complete Nederlandse ploeg die deelneemt aan de Wereld Gymnaestrada is in Eindhoven aanwezig.De Oranje equipe bestaat uit meer dan duizend deelnemers. Ruim 800 nemen er deel aan de Stadionshow en zo’n 350 aan de Hollandse avond. Het zijn shows waarbij het publiek ogen en oren te kort komt.

Het bijzondere van de Gymnaestrada is dat jong en oud, topsporters en recreatiesporters deelnemen. Een van de deelnemers is Renske Endel, een van de succesvolste turnsters uit de Nederlandse turngeschiedenis. Tijdens de Nationale avond verzorgt ze een acrobatische act van wereldniveau.

Dat wordt genieten voor iedereen die iets heeft met gymnastiek, dans en turnen. Acro, jazzdans, aerobic, springen, turnen, gym fit, rhönradturnen, ritmisch; het is allemaal te zien, verpakt in veelal non-stop shows waarbij muziek, kleding en decor de finishing touch geven.

Op zaterdag 26 mei en zondag 27 mei is er de hele dag van alles te zien zowel in de hal als in het stadion. Hoogtepunten worden de optredens van de verenigingsdemo’s zaterdagavond vanaf 20.00 uur in het Indoor Sportcentrum Eindhoven en zondag vanaf 13.30 uur. Na de demo’s van zondag verplaatst iedereen zich naar het stadion voor het volgende hoogtepunt. Om 16.30 uur vindt daar de grote stadionshow plaats.
Provincie:
Tag(s):