donderdag, 5. april 2007 - 12:36

Een nachtje ergens anders

Ede

Woensdagavond 4 april heeft een brandende scooter veel schade veroorzaakt in een portiekflat aan de Lunenburg te Ede. Door snel optreden van de brandweer konden alle aanwezige bewoners in veiligheid worden gebracht. Vier personen, een vader, een moeder en twee jonge kinderen, zijn overgebracht naar het ziekenhuis, omdat zij rook hadden ingeademd. De Edese brandweer had het vuur snel onder controle.

Kort na 22.00 uur kreeg de brandweeralarmcentrale een melding van een brandende scooter in een bergingsgang van een portiekflat. De brandweer is daarop met twee tankautospuiten uitgerukt.
Bewoners die hun woningen wilden verlaten werden in het trappenhuis geconfronteerd met een hevige rookontwikkeling.

Vier personen die daarbij rook hebben ingeademd zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Door het openen van de voordeuren van de woningen in het portiek is veel rookschade ontstaan in de woningen.

De bewoners van de zes getroffen woningen zullen de nacht dan ook elders doorbrengen. Samen met de stichting Woonstede en de stichting Salvage is gezocht naar vervangende woonruimte, hetzij bij familie, vrienden of kennissen, hetzij elders.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak.
Provincie:
Tag(s):