woensdag, 25. april 2007 - 8:04

Een stukje Zeeuwse trots in beeld

Het is lente en dat betekend voor vele genieten van de zon en de natuur. Blikopnieuws neemt u even mee naar een mooi plekje in Zeeland namelijk de Zak van Zuid-Beveland. Een prachtig gebied met belangrijke natuur- en landschapswaarden.

Het door agrarisch gebruik bepaalde landschap is verrassend afwisselend en varieert van kleinschalig en intiem tot open en ruim.

Karakteristiek zijn de dijken, welen, kreken, kleine kavels, kleine dorpen en solitaire 'grenslinden'. Vooral het kleinschalige middeleeuwse dijkenlandschap in de voormalige Zwake is waardevol.

Wie in het voorjaar door de Zak fietst wordt overweldigd door de bloemenpracht op de dijken, de bloeiende meidoornheggen, het frisse groen van de bomen en het gras van de hollebollige percelen. Het gemekker van de langslopende schaapskudde of de passerende stoomtrein Goes-Borsele doorbreekt de stilte.

De afgelopen dagen vol met zon is het 'op en top' genieten. Veel fruitbomen laten hun prachtige bloesems zien die haast schitteren in de zon. Deze dagen trekken veel fietsers en wandelaars naar de dijken, daarvandaan is het bovenaanzicht op de immers boomgaarden goed te bewonderen.
Provincie:
Tag(s):