maandag, 26. februari 2007 - 11:37

Eenderde touringcars in de fout bij winterpendel-controle

Heerlen

Bij een controle van de Inspectie Verkeer en Waterstaat, het KLPD en de Koninklijke Marechaussee op pendelbussen uit de wintersportgebieden bleken 20 van de 64 gecontroleerde touringcars in overtreding. De actie, die vooral gericht was op de rij- en rusttijden, werd zondagochtend 25 februari uitgevoerd bij de grensovergang op de A76 nabij Heerlen. In drie gevallen mochten de bussen niet verder en moesten vervangende chauffeurs worden opgeroepen.

Bij de meeste overtredingen was er door de chauffeurs te weinig gerust of te lang doorgereden. Daarbij had een aantal chauffeurs verzuimd de reistijd naar de opstapplaats op te voeren als werktijd. Bij één bus was de snelheidsbegrenzer te hoog afgesteld. Twee chauffeurs hadden de controleapparatuur gemanipuleerd. Zij kregen allebei een boete van EUR 1320.

In totaal werd voor EUR 8230 aan bekeuringen opgelegd. Een mogelijke verklaring voor een deel van de overtredingen is de gebleken onbekendheid van vooral buitenlandse chauffeurs met de verplichting om reistijden voorafgaande aan de dienst ook als werktijd aan te merken. Opvallend was ook het hoge aantal Belgische overtreders. Van de twintig bekeurde bussen kwamen er vijftien uit België
Provincie:
Tag(s):