maandag, 23. april 2007 - 9:45

Eenhoornzegel uitgereikt aan vrijwilligers van museum

Hoorn

De vrijwilligers van het Historisch museum Turkije-Nederland hebben afgelopen zaterdag uit handen van wethouder C.A. van der Maat een eenhoornzegel ter waarde van 1000 euro ontvangen.

Op 21 april opent het museum zijn deuren na een ingrijpende verbouwing.
Het museum heeft na veel omzwervingen door de stad kans gezien om met minimale middelen de deuren te openen in het monumentale pand Wisselstraat 8a in Hoorn. Daar zijn verschillende ruimtes ingericht met informatie over de Turkse cultuur en de betrekkingen tussen Turkije en Nederland.

De vrijwillige medewerkers van het museum zijn altijd bereid om informatie of een rondleiding te verzorgen aan iedereen die daar belangstelling voor heeft.

Op zaterdag 21 april vond een feestelijk programma plaats in aanwezigheid van de Turkse ambassadeur, het gemeentebestuur van Hoorn en tal van genodigden. Het Turks Museum wordt dan officieel voor geopend verklaard. Het gemeentebestuur van Hoorn maakt van de gelegenheid gebruik om een eenhoornzegel uit te reiken aan het museum.

Daarmee brengt het gemeentebestuur zijn waardering tot uitdrukking voor de enthousiaste inzet van de vrijwilligers en de rol die het museum speelt in de dialoog over integratie.
Provincie:
Tag(s):