woensdag, 5. december 2007 - 16:29

Eerste bedrijf in aanbouw op bedrijvenpark Leeksterveld

Leek

Op vrijdag 7 december 2007 geeft wethouder Meindert Bouma van de gemeente Leek het startsein voor de bouw van het eerste bedrijfspand op het nieuwe bedrijvenpark Leeksterveld. De Luca Automatiseringen b.v. is het eerste bedrijf dat gaat bouwen. De belangstelling voor het bedrijvenpark is groot. Binnenkort starten nog twee bedrijven met de bouw van hun nieuwe pand.

De start van de bouw markeert een nieuwe fase in het project Leeksterveld. Komende periode wordt er volop gebouwd.
Door de ligging aan de A7 is Leeksterveld bij uitstek geschikt voor bedrijven waarvoor bereikbaarheid en uitstraling van groot belang zijn. Leeksterveld is ruim opgezet met veel groen en water. De ontwikkeling van het bedrijvenpark vindt in twee fasen plaats. De eerste fase is inmiddels bouwrijp en de eerste kavels zijn verkocht.

Toekomstige ondernemers op Leeksterveld kunnen lid worden van de Vereniging Parkmanagement Leek (VPL). Parkmanagement is gericht op het behoud en verbeteren van de kwaliteit van de bedrijfsomgeving. Daarnaast houdt de VPL zich bezig met de gezamenlijke inkoop van faciliteiten, zoals beveiliging, bewegwijzering, telefonie, energie en afval op alle bedrijventerreinen in de gemeente Leek, om hiermee gezamenlijk voordeel te behalen.
Provincie:
Tag(s):