maandag, 19. november 2007 - 17:47

Eerste competitieronde Eredivisie ijshockey

Amsterdam

Het afgelopen weekend is de eerste ronde in de Tricorp Workwear Eredivisie gespeeld. De zeven clubs die dit jaar aantreden in de hoogste klasse van het Nederlandse ijshockey kunnen zich na de bekercompetitie gaan richten op de volgende te verdienen prijs, ... het landskampioenschap.

Vrijdagavond wisten de Devils uit Nijmegen thuis de Pecoma Grizzlies uit Groningen te verslaan met 9-6. Op dat zelfde moment verrasten de Amstel Tijgers uit Amstedam vriend en vijand door, ondanks het ontbreken van een aantal belangrijke spelers, HYS Den Haag in eigen huis te verslaan. Na de reguliere speeltijd stonden de teams met 4-4 gelijk en in de verlenging werd niet meer gescoord. Omdat Mike Gough de enige was die in de Penalty-Shot reeks wist te scoren kregen de Amsterdammers het extra punt mee naar huis.

Zaterdag behaalden de Vadeko Flyers in een matige wedstrijd een nipte overwinning op de Nijmegen Devils. Met 2 powerplay-doelpunten van Ivanov en Mike McCarthy in de tweede periode en een wederom uitstekende Tim Kelleher in het Heerenveense doel werd de eindstand op 2-0 bepaald. Ruijters Eaters uit Geleen had duidelijk minder moeite met zijn tegenstander Groningen. Met een 3-8 uitslag werden de gastheren uit het hoge noorden voor de tweede keer in één weekend op een nederlaag getrakteerd.

Zondagavond moesten de Eaters alweer aan de bak, ditmaal kregen ze HYS Den Haag op bezoek, die na het verlies tegen de Amstel Tijgers wat goed te maken hadden. Echter pas in het slot van de wedstrijd kon het verschil worden gemaakt. Na voor de tweede keer in de wedstrijd op achterstand te zijn gekomen (2-3) wisten de Hagenezen een vuist te maken tegen de thuisploeg en werd door drie doelpunten in de laatste tien minuten Geleen met 3-5 aan de kant gezet.

Regerend landskampioen Destil Trappers Tilburg was wegens Europese verplichtingen uitgeroosterd voor dit weekend. Zij speelden in Grenoble het Halvefinale-toernooi van de Continental Cup, zeg maar de Champions League van het ijshockey.
In drie wedstrijden wisten de Brabanders niet tot punten te komen. Tegen het Deense Aalborg BK werd met 4-2 verloren en tegen "Les Bruleurs des Loups", de gastheren van het toernooi, met 6-3.
Tijdens de laatste wedstrijd van het weekend kwam het loodzware programma tot uiting. Torpedo Kazzinc uit Kazachstan walste met 12-0 gemakkelijk over de uitgeputte Trappers heen.

Ondanks het teleurstellende resultaat hebben de Tilburgers, met name in de eerste twee wedstrijden, veel lof geoogst van de internationale pers die het toernooi volgde. Zij kunnen zich, samen met Den Haag, Heerenveen en Geleen, gaan opmaken voor de wedstrijden in de halve finales van de nationale bekercompetitie, die in de komende week worden gespeeld.
Categorie:
Tag(s):