dinsdag, 8. mei 2007 - 9:28

Eerste fototentoonstelling over veteranen

Eindhoven

Op maandagmiddag heeft staatssecretaris van Defensie C. van der Knaap, samen met de loco-burgemeester van Eindhoven, mevr. drs. M. Mittendorff, de allereerste fototentoonstelling: ‘Veteranen. Ingezet in dienst van de vrede� geopend in het stadskantoor.

Op bijna alle middagen zijn veteranen van de Stichting Veteranen Brabant Zuidoost aanwezig voor uitleg. De tentoonstelling informeert over het werk van veteranen, de achtergronden van missies, zorgaspecten en de Nederlandse Veteranendag. Acht persoonlijke verhalen van veteranen zijn te volgen in beeld.

Eindhoven heeft de primeur, na 18 mei wordt de fototentoonstelling in aanloop naar de Nederlandse Veteranendag op 29 juni in Den Haag, samen met een tweede identieke exemplaar, bij verschillende Nederlandse gemeenten geplaatst. De eerste plaatsing in Eindhoven is onder andere gekozen omdat Eindhoven zeer actief is op het gebied van veteranen en een sterke binding heeft met lokale en regionale veteranenverenigingen. Zo heeft Eindhoven als tweede gemeente van Nederland dit jaar een ‘Veteranenhuis’ ter beschikking gesteld aan hun veteranen.

De expositie is gemaakt in opdracht van het Comité NL Veteranendag. De voorzitter daarvan, jhr. Mr. Aarnout Loudon, is ook verantwoordelijk voor organisatie van de landelijke Nederlandse Veteranendag.
Provincie:
Tag(s):