maandag, 15. januari 2007 - 13:53

Eerste gesproken gemeentegids Renkum

Renkum

De gemeente Renkum krijgt voor het eerst een gesproken gemeentegids, zodat ook visueel gehandicapten de gemeentegids kunnen raadplegen. Hiermee krijgt de gemeente Renkum een Nederlandse primeur.Waarnemend burgemeester E. Klein van Renkum krijgt woensdag 17 januari om 10 uur het eerste exemplaar op cd-rom overhandigd.

Hans Kokernoot, directeur van Akse Media bv uit Den Helder en uitgever van de Renkumse gemeentegids overhandigt ook een exemplaar aan de dames M. Snijders, M. Kemper en de heer H.J. Boelens, leden van de kliëntenraad van blindeninstituut Het Schild in Wolfheze.

De gesproken gemeentegids is uitgevoerd als Daisy cd-rom, zodat iedere visueel gehandicapte vlot gezochte informatie kan opzoeken met een zogenaamde Daisyspeler. Visueel gehan-dicapten kunnen een dergelijk apparaat aanvragen via hun zorgverzekering.

De daisy cd-rom wordt uitgedeeld aan de diverse bewoners van Het Schild. Daarnaast kunnen visueel gehandicapten een exemplaar krijgen via de Informatiebalie van het gemeente-huis.
Provincie:
Tag(s):