woensdag, 23. mei 2007 - 22:31

Eerste hondenpoepbak voor Marsdijk

Assen

Donderdag om 10.00 uur onthult wethouder Alex Langius op de hoek van de Mahatma Gandhiweg en Meentgoorn de eerste afvalbak voor hondenpoep in Marsdijk. De wijk is een proeftuin voor de overige wijken in Assen. Met duidelijke regels, borden over wat mag en afvalbakken voor hondenpoep pakt de gemeente de overlast in de wijk aan. Verder doet de gemeente een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van hondenbezitters.

Voor de hele wijk geldt evenals voorheen de opruimplicht met uitzondering van een aantal stroken. Op bepaalde velden en stroken zijn honden binnenkort niet meer toegestaan. Wanneer alle borden en bakken geplaatst zijn, controleren stadswachten regelmatig of hondenbezitters de regels naleven.

In juni wordt een begin gemaakt met het plaatsen van borden bij speelvoorzieningen en velden. Begin juli worden afvalbakken geplaatst langs een aantal looproutes van hondenbezitters. Op de borden bij de bakken komen foto’s van honden uit Marsdijk. Inwoners van de wijk kunnen hun trouwe viervoeter opgeven voor een professionele fotoshoot.
Provincie:
Tag(s):