dinsdag, 27. november 2007 - 20:13

Eerste Jaguar XF rolt van de band

De productie van de Jaguar XF is officieel van start gegaan. Maandag liep het eerste exemplaar van de band in de Castle Bromwich productiefaciliteit in de West Midlands. De eerste XF, een 4.2 liter SV8 in de kleur Vapour Grey, is gedoneerd aan de Jaguar Daimler Heritage Trust. Hij komt daar zij aan zij te staan met historische modellen waaronder de oudste Daimler ter wereld, de Grafton Phaeton uit 1897, en de allerlaatste Jaguar E-type uit 1974.

Net als zijn illustere voorgangers is de XF een mijlpaal in de historie van Jaguar. De fraaie sportsaloon is al bekroond met een reeks prestigieuze prijzen, waaronder de 'Design of the Year'-award van Autocar magazine en de 'Interior of the Year Award 2007' van CAR magazine.

De eerste XF werd onder grote belangstelling van de band gereden door Michael Quinn, kleinzoon van Jaguar-oprichter Sir William Lyons. Jaguar heeft overigens grote investeringen gedaan in de toonaangevende Castle Bromwich productiefaciliteit, zodat de XF optimale kwaliteit en verfijning biedt.

Naar verwachting arriveren de eerste exemplaren van de Jaguar XF voor de Nederlandse markt in maart 2008. De Jaguar XF is leverbaar vanaf € 67.990,-.
Categorie:
Tag(s):