zondag, 22. april 2007 - 16:43

Eerste motorvriendelijke vangrail

Holendrecht

Max de Groot, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Noord-Holland, Martin de Graaff, directeur Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) en Nico Perk, voorzitter Motorrijders Actie Groep (MAG), hebben zondag de eerste officiële motorvriendelijke vangrail langs de rijksweg A9/A2 feestelijk onthuld. Deze onthulling is de start van het landelijke project waarbij vangrails langs rijkswegen motorvriendelijk worden gemaakt.

De eerst officiële motorvriendelijke vangrail staat in het knooppunt Holendrecht Zuid (A9/A2) en draagt bij aan een betere verkeersveiligheid. Onze ongevallencijfers behoren al decennia lang tot de laagste in Europa. Met het komende programma voor vangrails voor motoren geeft Rijkswaterstaat verdere invulling aan die reputatie.

Van 18 tot en met 20 april 2007 brengt Rijkswaterstaat de motorrijdersbescherming aan op de huidige vangrail. Deze werkzaamheden vinden ’s nachts plaats. Hierdoor ondervindt het verkeer nauwelijks hinder.

Geleiderails, of vangrails zoals ze meestal genoemd worden, zijn ontworpen om auto's die van de weg raken te 'geleiden'. De standaard geleiderails hebben op motorrijders echter een heel ander effect; zij geleiden motorrijders niet, zij vangen hen op met mogelijk zware verwondingen of de dood tot gevolg.

Met name in bochten en op afritten zijn geleiderails en juist op deze plekken zijn motorrijders kwetsbaar. Op die plaatsen kan een motorfiets vrij eenvoudig grip verliezen.
Provincie:
Tag(s):