donderdag, 1. november 2007 - 9:27

Eerste woning voor bezitters verblijfspas pardonregeling

Winterswijk

Het eerste gezin dat in het kader van de pardonregeling een huis in Winterswijk kreeg aangeboden, krijgt op woensdag 7 november officieel de sleutel overhandigd.De familie Qerkinaj en hun twee kinderen (14 en 4 jaar oud) zijn afkomstig uit Kosovo en wonen sinds 1988 in Nederland.

De gemeente Winterswijk en Woningcorporatie De Woonplaats willen zich samen inspannen voor inwoners van Winterswijk die een verblijfspas kregen in het kader van de pardonregeling. Het gaat hierbij niet alleen om de toewijzing van woningen, maar ook om ondersteuning bij de aansluiting op werk, studie en zorg.

Woningcorporatie De Woonplaats stelt voor de uitvoering van de pardonregeling woningen beschikbaar. Dat past bij de maatschappelijke taak van De Woonplaats. Het is tegelijk een invulling van de landelijke politieke wens. De Woonplaats zorgt in de periode van nu tot 1 januari 2009 voor huisvesting. Hiervoor worden vrijkomende woningen die passend zijn, toegewezen.

Het gaat om permanente huisvesting. Dit betekent dat deze woningen niet via Woonvinder, het woonruimteverdelingssysteem van De Woonplaats, op de markt komen en dat ook een aantal woningen dat bestemd is voor verkoop niet verkocht gaat worden. Het gevolg hiervan is een tijdelijk extra beslag op de beschikbare woningen.
Provincie:
Tag(s):