dinsdag, 12. juni 2007 - 10:47

Eerste Zeeuwse Museumnacht

Vlissingen

Zeeland heeft de primeur om de eerste provinciebrede Museumnacht te organiseren. Op 22 juni tussen acht uur ’s avonds en één minuut na middernacht presenteren musea zich in al hun facetten tijdens de eerste Zeeuwse Museumnacht. Aan de eerste editie nemen twintig musea deel die gratis of met flinke korting hun deuren tijdens de avonduren openstellen. Met de MuseumNa|8 wordt beoogd nieuw publiek in de eigen regio te werven.

Om de Museumnacht zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen, zijn er affiches verspreid onder de gemeentehuizen, bibliotheken, archieven, vvv’s, scholen, boekhandelaren en cafés in Zeeland. De MuseumNa|8 start om 20.00 uur met officiële openingen in het Zeeuws maritiem muZEEum te Vlissingen door Harry van Waveren, gedeputeerde van cultuur, en in het Streekmuseum Het Land van Axel door Lous Coppoolse, voorzitter van de Vereniging van Zeeuwse Musea.

Het programma start met speciale kinderactiviteiten, zoals een spannende speurtocht met zaklamp door een donker museum en diverse verhalenvertellers. Daarna volgt er bijvoorbeeld een taxatieavond, een ruilbeurs/-markt, een quiz, een proeverij, een stadswandeling of zijn er speciale films te bekijken. Ter afsluiting kan er in veel musea onder het genot van een hapje en een drankje live muziek worden beluisterd. Kortom, tijdens de MuseumNa|8 kunt u zich laten verrassen!

De Museumnacht is een initiatief van de Vereniging van Zeeuwse Musea en de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) en werd mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Provincie Zeeland. De organisatie rekent op een geslaagde avond en verwacht dat vele nieuwe bezoekers op 22 juni met één of meerdere deelnemende musea zullen kennismaken.
Provincie:
Tag(s):