dinsdag, 9. januari 2007 - 15:27

Eindhoven Winterstad goed bevallen

Eindhoven

Organisator CityDynamiek van Eindhoven Winterstad is uiterst tevreden over de enorme bezoekersaantallen aan de Eindhovense binnenstad in de maand December. Sinds 8 december kwamen maarliefst 650.000 extra bezoekers naar het centrum waar de afgelopen maand een echte decembersfeer hing.

Daar zorgden een snowramp waar men met een band vanaf kon glijden, een heuse ijsbar, een schaatsbaan en het IJssculpturenfestival wel voor. Het IJssculpturenfestival was weer in Eindhoven, nadat het na wat onenigheid met de gemeente vorig jaar naar Leiden verhuisde. De ijssculpturen trokken tot nu toe zo'n 165.000 bezoekers, maar omdat de ijssculpturen nog tot 4 februari blijven staan, verwacht men dat meer dan 200.000 bezoekers de ijsbeelden zullen gaan bekijken in de speciale thermotent.

CityDynamiek schat dat de horeca en winkels zo'n 12 miljoen euro meer omzet hebben gedraaid dan normaal. Dat was onder andere te danken aan de enorme reclamecampagne die voor het evenement was gehouden. Veel Duitsers en Belgen vonden hun weg naar de Eindhovense binnenstad.
Provincie:
Tag(s):