maandag, 7. mei 2007 - 13:13

EK Voetbalkaravaan succes in Renkum

Renkum

Van 24 april tot en met 28 april streek de EK Voetbalkaravaan neer in de gemeente Renkum. Met diverse activiteiten die volledig in het teken van voetbal stonden, was het een groot succes. Eén van de hoogtepunten was het Straatvoetbalspektakel bij basisschool De Wegwijzer in Doorwerth.

In de aanloop naar het UEFA EK Voetbal onder 21 jaar trekt de Gelderse Sport Federatie door Gelderland met de EK Voetbalkaravaan. De doelstelling is om zoveel mogelijk jeugd en jongeren in beweging te krijgen én te informeren over het UEFA EK onder 21. In de gemeen-te Renkum is dit zeker gelukt gezien de opkomst bij de voetbalactiviteiten waarbij het zonnige weer natuurlijk flink meehielp.

De clinic meisjesvoetbal bij R.V.W. voor meiden uit groep 5 t/m 8 werd druk bezocht. Opvallend was dat een deel van de meer dan 40 meiden nog geen lid was van een voetbalvereni-ging. Het enthousiasme bij de meiden was deze middag volop aanwezig, mede dankzij de inzet van de vrijwilligers van R.V.W. De activiteiten waren aangekleed in EK-stijl en er wa-ren mooie prijzen te winnen. Bij elke activiteit bleken de EK-kaarten zeer gewilde prijzen te zijn. Aan het kader van alle sportverenigingen in Renkum werd een workshop aangeboden. Deze workshop had als thema het werven en behouden van jongeren als vrijwilligers, maar helaas was er te weinig animo om de workshop door te laten gaan.

De week werd wel met een hoogtepunt afgesloten: het spectaculaire Straatvoetbalspektakel in Doorwerth. Dit gratis toegankelijke spektakel trok ongeveer 70 deelnemers en veel toe-schouwers én was daarmee de best bezochte activiteit van deze week. Tijdens het Straat-voetbalspektakel was er een panna veld, streetsoccer boarding, een snelheidsmeter, flesjesvoetbal, een gatenmuur en de activiteit hooghouden. Ook was Panna Events aanwezig met een panna arena en een opzwepende DJ. De beste straatvoetballers van Nederland, bekend van TV en het computerspel FIFA Street, vertoonden hun kunsten en dat trok veel bekijks.
Provincie:
Tag(s):