zondag, 25. februari 2007 - 17:21

Elf arrestaties tijdens fouilleeractie in Almelo

Almelo

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie tijdens de actie “preventief fouilleren� in het centrum van Almelo diverse wapens in beslag genomen. Er werden drie personen aangehouden die in totaal 67 zakjes met diverse verdovende middelen bij zich hadden. Bij passanten en in voertuigen trof de politie 2 slagwapens, 1 busje traangas en 13 steek- en slagwapens aan. Er werd zowel op straat als in de diverse horecagelegenheden gecontroleerd door de politie.

Tijdens de actie werd de politie geconfronteerd met een groep “harde kern� supporters van Heracles. De groep was eerder wegens wangedrag uit een horecagelegenheid gezet en gedroeg zich vervelend op straat. De politie wilde de supporters ook aan de preventieve fouillering onderwerpen, waarop een aantal van hen probeerde weg te komen. De politie heeft vervolgens acht supporters uit Almelo, in leeftijd variërend van 19 tot 21 jaar, aangehouden wegens ambtsbelemmering, belediging, verzet tegen aanhouding en niet voldoen aan bevel of vordering.

Zowel horecapersoneel als bezoekers van de horecagelegenheden toonden veel waardering voor deze actie van de politie in Almelo, ondanks het feit dat de bezoekers door de fouillering langere tijd in de rij moesten wachten voordat ze een gelegenheid binnen konden gaan.
Provincie:
Tag(s):