zaterdag, 2. juni 2007 - 11:18

Elfde Funpopfestival van start

Arcen

Vandaag is de 11e editie van het jaarlijkse Funpopfestival weer van start gegaan. Bij recreatiepark Klein Vink in Arcen zal het evenemententerrein weer twee dagen in het teken staan van muziek voor mensen met een verstandelijke beperking. De organisatie veracht zo’n 7000 bezoekers.

Op zaterdag staan Lange Frans en Baas B, Dennie Christian, Corry Konings, Kus, Annelie Reijnders en Fermate, United by Music, Doe Maar Alsof en Gebroeders Ko op het hoofdpodium. Op zondag kan het publiek kijken naar optredens van XYP, Roll the Dice, The Cooldown Café, Band zonder Banaan, Djumbo, Neet oét Lottum, Thomas Berge en X-factor winnares Sharon Kips. Beide dagen zijn van 11.00 uur tot 18.00 uur.

De organisatie heeft het festival 11 jaar geleden opgezet, omdat voor veel mensen met een verstandelijke beperking de drempel vaak te hoog is om een gewoon festival te bezoeken. Dit komt voornamelijk door het grote aantal mensen dat aanwezig is, de muziekkeuze en de hoge entreeprijzen. Ook zijn er niet altijd de nodige speciale voorzieningen aanwezig. Tijdens Funpop zorgen ongeveer 350 vrijwilligers ervoor dat de bezoekers veilig en onbezorgd kunnen genieten. Zonder deze vrijwilligers en de bijdrage van sponsoren is er geen Funpop.
Provincie:
Tag(s):