zondag, 9. december 2007 - 20:36

Emmen zoekt nieuwe gemeentedichter

Emmen

De Stichting Gemeentedichter Emmen zoekt per 1 maart 2008 een nieuwe gemeentedichter. Van de gemeentedichter wordt verwacht dat hij of zij maandelijks een gedicht schrijft dat een relatie heeft met de gemeente Emmen. Omdat de stichting zoekt naar kwaliteit en openstaat voor nieuwe impulsen, wordt de vraag op grote schaal bekend gemaakt.

Van de nieuwe gemeentedichter wordt tenminste maandelijks een gedicht verwacht dat te maken heeft met de gemeente Emmen, bijvoorbeeld met de actualiteit, het verleden, de ontwikkeling en natuurlijk de beleving van Emmen. De gedichten worden vanzelfsprekend gepubliceerd.

De gemeentedichter ontvangt van de stichting een redelijke vergoeding. Voor extra opdrachten en activiteiten probeert de stichting extra financiële middelen te vinden. Daarnaast kan de gemeentedichter op eigen initiatief en op initiatief van de stichting betaalde extra activiteiten organiseren. De ervaring tot nu toe leert dat de gemeentedichter regelmatig wordt benaderd voor optredens en schrijfopdrachten, vaak tegen landelijk geaccepteerde normen.

De Stichting Gemeentedichter Emmen wil de poëzie in Emmen een extra impuls geven. Het werk van een gemeentedichter draagt hieraan bij. Daarnaast zoekt de stichting mogelijkheden om andere literaire activiteiten te organiseren. We bieden de nieuwe gemeentedichter een (boven)regionaal platform voor zijn of haar werk. De gemeente
Emmen telt meer dan 100.000 inwoners, verdeeld over de plaats Emmen en een aantal dorpen. Waar nodig is professionele ondersteuning aanwezig op het gebied van communicatie en organisatie. De stichting is een particulier initiatief. Voor de financiering wordt gebruik gemaakt van sponsoring en incidentele projectsubsidies.

Geïnteresseerde dichters kunnen voor 15 januari 2008 een aantal representatieve gedichten en een literaire cv mailen naar: contact@gemeentedichteremmen.nl.
Provincie:
Tag(s):