zondag, 25. november 2007 - 21:43

,,En we zingen en we springen …..�

Assen

Tenminste tweeduizend kinderen uit Assen gaan op 27 november Sinterklaas toezingen. Ze worden tijdens dit zogeheten speculaasconcert begeleid door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. De kinderen van de basisscholen in Assen zingen samen de leukste sinterklaasliedjes en doen allerlei spelletjes voor en met Sint Nicolaas. Heel veel Pieten strooien volop pepernoten en dansen en springen met de kinderen mee.

In Assen neemt Sinterklaas een uitzonderlijke positie in. Zo wordt hij jaarlijks, en ook bij zijn intocht vorige week weer begeleid door maar liefst 250 Pieten. Op veel adressen in Assen is de brievenbus voorzien van een sticker die de postbode ervan moet weerhouden om al voor 6 december kerstadvertenties in de bus te stoppen. Winkeliers is gevraagd om nog geen kerstversiering aan te brengen maar de etalages en feestverlichting in te richten rond het Sinterklaasfeest.

Het speculaasconcert wordt al een aantal jaren georganiseerd en blijkt elk jaar een daverend succes. Ook vorig jaar was de opkomst met zo’n 2000 kinderen enorm. Het festijn vindt achtereenvolgend drie keer plaats in de sporthal Marsdijk: om 9.30u, 11.00u en 13.45u. Alle voortekenen wijzen erop dat het opnieuw een spetterend feest gaat worden.
Provincie:
Tag(s):