zaterdag, 19. mei 2007 - 22:08

Erepenning van de gemeente Coevorden voor Huib D. Minderhoud

Coevorden

De heer Huib D. Minderhoud uit Dalen kreeg zaterdagmiddag in ’t Oelnbret te Dalen de erepenning van de gemeente Coevorden overhandigd. Burgemeester Bert Bouwmeester reikt de erepenning om 17:15 uur uit tijdens de 75e verjaardag van Minderhoud.

De heer Minderhoud is in 1989 door Hare Majesteit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn grote inzet voor de inwoners van de gemeente Coevorden en omstreken. Sinds 1989 tot heden maakt de heer Minderhoud zich nog steeds bijzonder verdienstelijk op het gebied van de geschiedschrijving van Coevorden. Bovendien vervult hij bestuurlijke functies voor onder andere de Historische Vereniging "Stadt en Heerlickheydt Coevorden" en de Sociëteit Drentse Kunstenaars.

Als blijk van waardering voor het feit dat de heer Minderhoud bijna 20 jaar na het ontvangen van de Koninklijke Onderscheiding nog steeds op vrijwillige basis zijn bijdrage levert aan de historie van Coevorden heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om hem ter ere van zijn 75-jarige verjaardag de erepenning van de gemeente Coevorden toe te kennen.
Provincie:
Tag(s):