donderdag, 1. maart 2007 - 13:43

Ereteken Eindhoven uitgereikt in Amerika

Burgemeester Alexander Sakkers heeft op woensdag 28 februari de versierselen behorende bij het Ereteken van de stad Eindhoven uitgereikt aan Dick Winters, majoor van de E-Company van de 101ste Airborne Divisie.

Dit gebeurde in het Amerikaanse Hershey. Op 18 september vorig jaar werd Winters deze hoogste onderscheiding van de stad toegekend als grote blijk van waardering voor zijn daden in september 1944. Winters voerde toen als jong Amerikaans officier van de E Company 506th PIR 101ste Airborne Divisie de troepen aan die Eindhoven (en regio) bevrijdden van de Duitse bezettingsmacht. Winters heeft deze onderscheiding ontvangen mede als grote blijk van waardering voor alle Geallieerde Troepen die de bevrijding van Eindhoven en regio onder levens- bedreigende omstandigheden met de inzet van hun leven hebben bewerkstelligd.

Samen met de organisatie Market Garden Comittee werd - in overleg met de heer Winters - een moment worden gepland om de oorkonde en het gouden draaginsigne persoonlijk in Amerika uit te reiken.

Dick Winters memoreerde daarbij dat hij nergens in de wereld zoveel dankbaarheid en respect heeft ontmoet als in Nederland en in het bijzonder in Eindhoven. De manier waarop hij en zijn collega-veteranen ten alle tijde worden ontvangen is hart verwarmend.
Provincie:
Tag(s):