dinsdag, 6. november 2007 - 21:36

Erick van Egeraat gaat uitbreiding van het Drents Museum bouwen

Assen

Erick van Egeraat associated Architects gaat de uitbreiding van het Drents Museum in Assen bouwen. Gedeputeerde Tanja Klip-Martin (VVD) maakte dinsdagavond in het Drents Museum bekend dat het college van gedeputeerde staten zich unaniem achter het advies van de selectiecommissie heeft geschaard. Volgens Klip versterkt dit ontwerp de waardevolle omgeving waarin het komt te staan. “Een prachtcadeau voor Assen,� zo betitelde zij het ontwerp.

Erick van Egeraat maakte een ontwerp dat voldeed aan alle gestelde criteria. Een spraakmakend ontwerp; zoals hij het zelf noemde “een nieuwe identiteit in een bestaand stadslandschap.� De nieuwe tentoonstellingsruimte wordt deels ondergronds gebouwd op het terrein van de parkeerplaats bij de Gouverneurstuin aan de Zuidersingel in Assen. Een tuinlandschap omgeven door een waterpartij vormt het dak van de nieuwe tentoonstellingsruimte. De nieuwe entree van het museum situeert Van Egeraat in het monumentale Koetshuis op het Jacob Cramerplein. Daarbij wordt het pand een meter omhoog getild en van een glazen plint voorzien.

Van Egeraat zal nu het ontwerp verder uitwerken tot een definitief ontwerp. De volgende fase is de bestemmingsplanprocedure van het Erfgoedkwartier. De uitbreiding van het museum krijgt hierin een plek. De opening van de nieuwe vleugel wordt verwacht in 2011. De kosten van de nieuwbouw is begroot op 18 miljoen euro.
Provincie:
Tag(s):